O NAMA

Privatna gimnazija Dr. Časl počela je raditi u rujnu 2003. godine kao logičan nastavak školovanja učenika koji su završili OŠ Kreativan razvoj, a upisuje i učenike koji su završili ostale osnovne škole u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Od 2014. godine gimnazija je postala dio sustava Cambridge Assessment International Education (CAIE) i radi kao British International School of Zagreb (BISZ) koja je Cambridge International School. Nastava je na engleskom jeziku po britanskom kurikulumu CAIE-a. Svjedodžbu za 1. razred (Y10) izdaje BISZ, a za preostala tri razreda CAIE: za 2. razred (Y11) IGCSE Certificate, za 3. razred (Y12) AS Level Certificate, a za 4. razred (Y13) A Level Certificate. Položeni A Level ispiti su ujedno i završnost srednjoškolskog školovanja. Nastava je ustrojena kao cjelodnevna te se sve nastavne i izvannastavne aktivnosti učenika, uključujući učenje i sportske aktivnosti (plivanje u zatvorenom školskom bazenu, nogomet, stolni tenis, košarka) odvijaju u školi u vremenu od 9:00 do 16:35 sati. Učenici tijekom radnog dana imaju tri obroka u vlastitom restoranu, a u školu dolaze javnim ili organiziranim prijevozom.

Naši učenici često u okviru nastave putuju svijetom kako bi upoznali druge narode, njihovu kulturu, povijest i običaje. Ta su putovanja sastavni dio njihove naobrazbe i odgoja, ali nisu obvezna. Više o putovanjima možete vidjeti u poglavlju Galerija.